martes, 23 de marzo de 2010

Barcelona esportiva.

Barcelona organitzarà els Mundials júnior del 2012

Barcelona ja té un altre argument per defensar la seva capitalitat mundial de l’esport. Tot just dos anys després dels Europeus d’atletisme, que organitzarà l’estiu que ve (del 26 de juliol a l’1 d’agost), l’Estadi Olímpic Lluís Companys serà també escenari l’estiu del 2012 dels Campionats del món de categoria júnior, coincidint a més a més amb el centenari de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF).
Els Mundials júnior, que reuniran uns 2.000 atletes de 180 països, així com els actes del centenari de la IAAF, incloent-hi la seva gala anual al mes de novembre, arribaran en plena precandidatura de la ciutat per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2022, ja que a mitjans del 2013 el Comitè Olímpic Espanyol haurà de decidir entre els projectes de Barcelona-Pirineu i Saragossa-Jaca-Pirineus per competir en l’àmbit internacional amb altres ciutats candidates als Jocs.
«Amb aquesta nova designació, Barcelona prossegueix la seva consolidació com a capital internacional d’esdeveniments esportius, demostrant una vegada més la seva capacitat organitzativa i l’entusiasme popular que generen aquests actes», va assegurar ahir l’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu.
La designació de Barcelona va ser decidida pel Consell Directiu de la IAAF reunit a Doha (Qatar), on diumenge van finalitzar els Mundials en pista coberta. Barcelona es va interessar per l’esdeveniment (serà la 14a edició d’un campionat bianual que va començar el 1986) fa unes setmanes, quan, conjuntament amb la federació espanyola, va veure possibilitats de sortir elegida. La ciutat va perdre els Mundials absoluts del 2011 davant Taegu (Corea del Sud), però després s’ha quedat amb els Europeus absoluts i els Mundials júnior, que atrauran nombrosos dirigents olímpics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario