sábado, 29 de mayo de 2010

L´herència de Balada

LA CASA REIAL DÓNA A CONÈIXER EL REPARTIMENT DE L'HERÈNCIA QUE L'EMPRESARI JUAN IGNACIO BALADA VA DEIXAR A LA FAMÍLIA REIAL

Els Prínceps i els 8 néts del Rei rebran 70.000 € cada un

Els Prínceps d'Astúries i els vuit néts dels Reis rebran 70.000 euros cada un de la inesperada herència que l'empresari menorquí Juan Ignacio Balada els va deixar quan va morir, el 18 de novembre passat. A aquesta quantitat s'hi haurà de sumar més endavant el conjunt de béns immobles que formen part del llegat, que continua sense ser distribuït fins que no s'efectuï la seva venda. En el testament, l'empresari divideix la seva fortuna en dues meitats, una per als Prínceps i els néts dels Reis, i una altra perquè la Corona creï una fundació per a assumptes d'interès general.

L'herència de Balada, que inicialment va ser taxada per alguns mitjans de comunicació en uns 30 milions d'euros, puja en realitat a 10,6 milions, segons va informar ahir la Casa del Rei. Una vegada restades les despeses i els deutes, la quantitat neta a repartir al 50% entre els 10 membres de la família reial i la fundació és de 9,8 milions. D'aquesta manera, i una vegada pagat l'impost de successions a les Balears (uns 3,3 milions), Felip, Letizia i els vuit nens percebran 70.000 euros cada un.

ADMINISTRADA PELS PARES / Els Prínceps d'Astúries, a qui corresponen 140.000 euros, han decidit entregar la seva part de l'herència a la Fundació per a Persones Discapacitades de l'illa de Menorca, amb la qual ja s'han mantingut converses per a la posada en marxa d'un projecte que portarà el nom de Balada, i al suport als joves mitjançant beques d'inserció al món laboral i formació professional.

La partida que hereten els vuit néts dels Reis (Froilà, Victòria Frederica, Joan, Pau, Miquel, Irene, Elionor i Sofia) serà administrada pels seus pares fins que compleixin 18 anys. Ni els Prínceps, ni la infanta Elena ni el seu exmarit, Jaime de Marichalar, ni tampoc els ducs de Palma poden cedir, regalar o donar la part que correspon als seus respectius fills sense autorització judicial, de manera que s'ha pres la decisió d'esperar a la majoria d'edat dels menors perquè decideixin lliurement.

Per exprés desig de Balada, a qui no coneixia ningú de la família reial, la meitat de l'herència es destina a crear la fundació d'àmbit nacional i d'interès general, que es constitueix amb un patrimoni d'uns quatre milions d'euros, i s'hi haurà d'afegir el 50% del valor de la venda dels béns immobles quan aquesta s'efectuï. A més de recolzar els joves, l'entitat també es dedicarà a promoure projectes de caràcter social i al foment de la cultura.

Els Prínceps d'Astúries ocuparan la presidència d'honor de la fundació, mentre que el Ministeri d'Educació exercirà el protectorat i Gonzalo Urquijo, Juan Luis Iglesias i Enric Brancos seran els seus patrons. Aquestes tres persones també exerceixen de patrons de les fundacions Príncep d'Astúries i Príncep de Girona.

Els béns immobles de l'herència, taxats en 1,83 milions d'euros, continuen sense ser distribuïts entre els hereus i la nova fundació fins a la seva venda, segons assenyala la Casa del Rei, si bé precisa que «es respectaran en els seus drets els actuals arrendataris».

Els arrendataris dels diferents béns immobles són vuit: un d'aquests és un local comercial destinat a cafeteria i els altres set són llogaters de pisos de renda antiga, sense contracte escrit i amb un lloguer mensual molt reduït, que estan acollits a la Llei d'Arrendaments del 1964. Existeix així mateix una finca rústica, proindivisa amb altres propietaris, amb diverses instal·lacions que són utilitzades per terceres persones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario