jueves, 4 de febrero de 2010

Els problemes del comerç

El petit comerç lamenta que les grans superfícies puguin instal·lar-se en nuclis urbans

EUROPA PRESS
BARCELONA

El petit comerç català lamenta que la nova llei del sector aprovada avui permeti que les grans superfícies, d'entre 1.300 i 2.500 metres quadrats, puguin instal·lar-se en municipis superiors als 5.000 habitants.

Així ho han expressat en un comunicat conjunt la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona (CG) i l'Agrupació de Botiguers de Catalunya (ABC).

El secretari general de la CCC, Miguel Angel Fraile, ha assenyalat que "moltes d'aquestes petites localitats són perifèriques de poblacions més grans i poden ser un colador per a les grans empreses de distribució i un desastre per al comerç local".

Millor en poblacions més grans

Per als comerciants, les grans superfícies haurien d'instal·lar-se en poblacions superiors als 10.000 habitants. La nova situació, han afegit, condemnarà el petit i mitjà comerç a desaparèixer en benefici de formats més grans.

Per això, el petit comerç espera que en el tràmit de convalidació d'aquest decret llei al Parlament es pugui rectificar. Com a notícia "positiva" de la nova llei d'equipaments comercials han assenyalat que la Generalitat continuarà tenint el control sobre la concessió de llicències comercials per a establiments de més de 2.500 metres quadrats, i que per als d'entre 1.300 i 2.500 metres, ajuntaments i Govern en compartiran el control.

No hay comentarios:

Publicar un comentario